Soita meille: +358103282880

Aineisto

Aineiston toimitus ja lähetys painoon

Lähetä aineistosi painovalmiiina PDF dokumenttina ja mahdollisen paperisen vedoksen, johon voimme verrata lopputulosta. Paperisen vedoksen/mallin voit toimittaa meille joko suoraan painoon tai lähettämällä sen postitse. Sähköisen aineiston voit lähettää meille huoletta niin tarkastamme painokelpoisuuden. Kaikissa aineistoon liittyvissä kysymyksissä soita 010 328 2880

Painovalmiissa pdf dokumentissa on:

  • Aineiston koko aina 1:1 koossa, keskellä arkkia. Lisäksi leikkausmerkit ja mahdollisesti kohdistus- ja väristrippimerkit.
  • Sivun yli menevissä kuva- ja väripinnoissa huomioitu leikkausvara minimissään 3-5 mm yli reunojen. Adobe ohjelmissa marks & bleed kohdassa bleed 3-5 mm.
  • Muut ohjelmat, jos kuva- ja väripinnat menee leikkaukseen tee dokumentti 3 mm ympäriinsä suuremmaksi (Esim. A4 210×297 mm -> 216×303 mm).
  • Neliväri- ja sävykuvissa resoluution tulisi olla digi- ja offsetpainossa väh. 300 dpi ja viiva- ja mustavalkokuvissa 1200 dpi.
  • Pdf tehdessä muista Adobe ohjelmissa ”Press quality” painolaatu asetusta käyttäen. ”High quality print” asetus tulostimille ja printtereille.
  • Kuvat ja värit CMYK-muodossa ja väriprofiili Coated Fogra 39. Offsetpainon väriprofiili Euroscale Coated V2.
  • Tee pikatarkistus ja suurenna PDF ruudulla 400% jos näyttää hyvältä niin painatus on myös ok!

Mikä on ei painovalmis aineisto?

Kaikki ei-painovalmiit aineistot ovat ns. raaka-aineistoja tai käsikirjoituksia jotka vaativat aina reprotyötä. Raaka-aineistot eivät kelpaa suoraan painettavaksi painoon. Tällaisia ovat esim. pelkkä indesign tiedostopohja (*.idml, *.indd), wordillä tehty tekstit ja kuvat (*.docx) tai paperille piirretty luonnos. Kaikki raaka-aineistot (kuvat, logot, tekstit ja fontit) otamme mieluiten vastaan sähköisessä muodossa. Raaka-aineistosta suunnittelemme ja taitamme tuotteen painovalmiiseen muotoon asiakkaan toiveen mukaan.

Millaisessa muodossa toimitan raaka-aineistot painoon?

Kuvat ja logot. Painon reproon toimitettujen neliväri- ja sävykuvien resoluution eli kuvantarkkuus tulisi olla vähintään 300ppi ja viivakuvien sekä mv-kuvien 600-1200 ppi (dpi = dots per inch). Sävykuvien hyväksytyt kuvamuodot ovat *.psd, *.raw, *.tiff ja maksimilaatuinen *.jpeg. Logojen hyväksytyt muodot ovat pdf, ai, psd, tiff, ja max.laatuinen jpeg.

Tekstit ja taulukot. Tekstit voivat olla rtf, txt, docx  ja taulukot xlsx, pdf muotoa.

Fontit. Muistathan ilmoittaa haluamasi aineistossa käytettävien fontin nimet virheiden välttämiseksi. Muita kuin yleisempiä fontteja käytettäessä tulisi fontit (täytenä kirjasinjoukkona) joko toimittaa aineiston mukana tai upottaa (embed) pdf-tiedostoon, jotta mahdollisia korjauksia aineistoon voidaan tehdä ennen painamista. Mikäli korjauksia ei tarvita voi erikoisfontit muuttaa suoraan poluksi. Grafitatu ei luovuta tai lainaa fontteja niiden lisenssiehtojen vuoksi.

Päätän tehdä aineiston itse, miten toimin?

Mikäli haluat tehdä painovalmiin pdf aineiston itse niin suosittelemme käytettäväksi esim. Adoben ohjelmistoja; InDesign, illustrator ja Photoshop. Kun aloitat työn niin erilaiset paperikoot on hyvä ottaa huomioon heti alkuvaiheessa. Suosittelemme käytettäväksi A-sarjan paperikokoja. Mikäli käytät Microsoft Word, Powerpoint, Publisher ja Excel ohjelmia aineiston teossa niin ne eivät välttämättä sovellu suoraan painoon ja monesti niillä tehdyt PDF tiedostot saattavat vaatia vielä muokkaamista painossa. Näillä ohjelmilla tehtyjen aineistojen mahdollisista korjauksista / muokkauksista ja niistä aiheutuvista lisäkustannuksista sovitaan aina erikseen työkohtaisesti. Mikäli sinua epäilyttää aineistosi laatu ja painokelpoisuus niin ota meihin yhteyttä joko puhelimitse tai voit esim. tarjouspyynnön ohessa lähettää aineistosi meille nähtäväksi. Muista lähettää aineistosi mieluiten pdf muodossa.

Jos lähetän Indesign aineistopohjat painoon, miten toimin?

Olet valmistanut aineiston itse ja haluat lähettää painoon indesign aineistopohjan jatkokäsittelyjä varten, niin muista ensin kasata koko aineistosi indesignissa ”Package” komennolla (FILE -> Package) yhdeksi kansioksi (Folder). Tällöin kasatun kansion mukana tulevat kaikki aineistossa käytettävät kuvat, grafiikat, logot ja fontit. Mikäli käytät uudempia ohjelmia kuin indesign 5.5 niin muistathan tallentaa indesign pohjat myös *.idml muotoon! Muistathan vielä, ennen aineiston sähköistä lähetystä, pakata koko kansion zip-paketiksi (lataa ilmainen pakkausohjelma: 7-zip). Lopuksi aineiston voit lähettää meille kätevästi aineiston lähetyspalvelulla.

Aineiston lähetyspalvelu

Tilaaja on vastuussa lähettämänsä aineiston oikeellisuudesta ja toimittamisesta sekä vedos että lähetetty aineisto vastaavat toisiaan. Lisätietoja aineiston lähetyksestä, muodosta tai teosta ota yhteyttä puh. +358 10 328 2880.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä (alapalkki)
Sending

Asiakaspalvelu

Grafitatu Oy
+358 10 328 2880
tarjouspyynto(ät)grafitatu.fi
Alasinkatu 1-3 40320 JYVÄSKYLÄ
Avoinna ark. 8-16. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Jaa tämä sivu

Facebooktwittermail
Call Now Button